Gevelrenovatie

/Gevelrenovatie
Gevelrenovatie2019-03-28T16:27:52+00:00

Gevelrenovatie

Wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van gevels. Als het nou gaat om een klassieke voeg voor een jaren 30 woning of een strakkere voeg voor een recentere woning. Bij Voeg- en gevelrenovatie Bouwers bent u aan het juiste adres.

STAPPENPLAN

Gevel grondig reinigen

De reiniging van de gevel gebeurd zeer grondig voor het optimale resultaat.

Voeg verwijderen

Wij kappen de oude voeg er zorgvuldig en nauwkeurig uit zonder de gevelstenen te beschadigen

Nieuwe voeg plaatsen

Van het klassieke knipwerk tot een strakke voeg. Onze ervaren voegers zetten de voeg super strak!

Beschermlaag aanbrengen (impregneren)

Om het prachtige resultaat jaren lang te beschermen wordt de gevel hoogwaardig geïmpregneerd

10 JAAR GARANTIE

Standaard geven wij 10 jaar garantie op uw nieuwe prachtige gevel

WERKWIJZE

Gevel reinigen

Standaard wordt de voeg na het uithakken schoongespoten. Desgewenst wordt uw gevel zeer grondig gereinigd. Dat kan op de volgende twee manieren:

  1. Zandstralen: Het metselwerk wordt onder zeer hoge druk gereinigd met water en zeer fijn zand;
  2. Chemisch reinigen: Een speciale pasta wordt op de gevel aangebracht en na een zekere bloodstelling wordt deze weer met water verwijderd.

 Voeg verwijderen

De verouderde voeg wordt zorgvuldig verwijderd zonder de huidige gevelstenen te beschadigen. Indien nodig worden scheuren gerepareerd en gebroken stenen vervangen. De constructieve verbindingen in de gevel worden altijd hersteld.

Nieuwe Voeg Plaatsen

Onze ervaren en opgeleide voegers plaatsen de gekozen voeg super netjes en strak. Hoewel wij gespecialiseerd zijn in het zogenaamde knipwerk plaatsen wij elke voeg naar keuze. Om de keuze in de soort voeg en de kleur te vergemakkelijken plaatsen meestal een drietal proefstukjes op de gevel. Op deze manier wordt altijd weer de juiste keuze gemaakt en wordt de gevel helemaal naar wens gerenoveerd!

Bekijk hier een greep uit de voegsoorten.

Beschermlaag aanbrengen

Om het metselwerk tegen vocht te beschermen, wordt impregneren (waterafstotend maken) sterk aanbevolen. Bij het impregneren wordt een transparante vloeistof bevestigd die ongeveer 1 cm diep in het metselwerk doordringt en zo de gevel waterafstotend maakt. Het is ook een effectieve bescherming tegen mosvorming en vorstschade. Een ander voordeel is dat het metselwerk niet zo snel vies wordt. Het waterafstotend maken van het metselwerk biedt enkele voordelen, het beschermt niet alleen de bouwmaterialen, maar de thermische isolatie wordt verbeterd en bespaart dus ook stookkosten.

Kort de voordelen van impregneren op een rij:

  • Hydrofobe (waterafstotende) werking;
  • Geen bosschade in het metselwerk;
  • geen zout, algen, schimmels afzettingen;
  • energiebesparing tot 6%;
  • minder neiging tot vervuiling.

10 jaar garantie

Wij staat er om bekend dat we de hoogste kwaliteit leveren tegen een scherpe prijs. Daarom geven wij standaard 10 jaar garantie op het geleverde werk.

Lees meer over onze kwaliteitsgarantie