Gevelreiniging

/Gevelreiniging
Gevelreiniging2019-03-22T15:04:51+00:00

Gevelreiniging

Is het voegwerk nog in goede staat? Zitten er geen scheuren in de muren, maar ziet de gevel er toch vuil en verouderd uit? Dan is wellicht gevelreiniging de juiste methode om uw buitenmuren weer een fris uiterlijk te geven. Wij zijn gespecialiseerd in alle facetten van gevelrenovatie en dus ook gevelreiniging.

Per geval moet bekeken worden welke reinigingsmethode het meeste effectief bij uw gevel. De experts van Voeg- en Gevelrenovatie Bouwers kunnen exact bepalen welke reinigingsmethode het meest effectief is en aan de hand daarvan een scherpe offerte opstellen.

Gevel Chemisch Reinigen

Als de muren / gevels niet alleen met water gereinigd kunnen worden is een chemische reiniging wellicht de oplossing. Bij chemisch reinigen wordt een speciale pasta over de muren gesmeerd, om vervolgens goed in te laten trekken. Deze zware reinigingsmethode is bijvoorbeeld goed geschikt voor het verwijderen van roet.

Afhankelijk van de buiten temperatuur moet de speciale pasta ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Na deze bloodstelling wordt de pasta verwijderd met water onder hoge druk en stoom.

Gevel zandstralen

Een andere goede methode is het schoonmaken van de gevel doormiddel van zandstralen. Het metselwerk wordt onder zeer hoge druk gereinigd met water en zeer fijn zand. In de meeste gevallen is dit de meest effectieve reinigingsmethode.

De experts van Voeg- en Gevelrenovatie Bouwers kunnen precies inschatten of deze reinigingsmethode bij uw gevel het optimale resultaat biedt.

Gevel impregneren

Om na de reiniging de gevel te beschermen, wordt impregneren (waterafstotend maken) sterk aanbevolen. Bij het impregneren wordt een transparante vloeistof bevestigd die ongeveer 1 cm diep in de gevel doordringt en zo de gevel waterafstotend maakt. Het is ook een effectieve bescherming tegen mosvorming en vorstschade. Een ander voordeel is dat de gevel niet zo snel vies wordt. Het waterafstotend maken van het metselwerk biedt enkele voordelen, het beschermt niet alleen de bouwmaterialen, maar de thermische isolatie wordt verbeterd en bespaart dus ook stookkosten.

Kort de voordelen van impregneren op een rij:

  • Hydrofobe (waterafstotende) werking;
  • Geen bosschade in het metselwerk;
  • geen zout, algen, schimmels afzettingen;
  • energiebesparing tot 6%;
  • minder neiging tot vervuiling.

10 jaar Garantie

Wij staan bekend om onze hoge kwaliteitseisen en daarom geven we goede en langdurige garanties het geleverde werk. Op het knipwerk (knipvoeg / snijvoeg) en tevens op alle voegwerken en gevelrenovaties geven wij standaard een (kwaliteits) garantie van maar liefs 10 jaar!

Dat is een fijn gevoel.